maandag 2 december 2019

Weekend in de Karmel met de vormelingen van de federatie


Eindelijk is het daar, het langverwachte weekend met alle vormelingen. Er is er niet een die ontbreekt. Het is een heel toffe bende jonge gasten. Eigenlijk zijn ze wel braaf en beleefd. Het is heel aangenaam om met zo’n groep op weekend te gaan.

Vanaf 18.00 uur beginnen ze aan te komen. Gepakt en gezakt sommige hebben moeite om hun valies te dragen. Eens ze allemaal aangekomen zijn krijgen ze uitleg van David hoe het weekend zal verlopen. Dan mogen ze met de verantwoordelijke van de kamer naar boven om hun bed op te maken.

Om 19.30 uur worden ze aan tafel verwacht voor een warme maaltijd. Spaghetti njam…dat is lekker.

We werken in verschillende groepen. Kom op gastjes we hebben nog het een en ander af te werken vandaag. De liederen inoefenen, Jenga spel spelen om elkaar beter te leren kennen. Om 22.30 uur is het bedtijd. Morgen is weer een drukke dag. Naar het bijbelhuis, zwemmen voor de groep van de Wijnberg en Sint Theresia, Pater Damiaan toneel enz…

Om 22.00 is iedereen moe en gaan ze slapen, niet te lang praten hé.

Zondag is opnieuw een goedgevulde voormiddag met onder meer een gebedsmoment met eucharistie. De groep van Sint Hilarius gaat naar het zwembad. Voor we het weten is het middag en mogen we aan tafel. Wat schaft de pot? Ra ra ra… frietjes met vol-au-vent, we hebben fantastische kokjes zo lekker dat ze koken. Na het eten oefenen we nog even de liederen en om 14.30 uur komen de ouders hun kinderen ophalen.

’t Is weer voorbij het vormselweekend. Ik dank hierbij alle catechisten en medewerkers. Het is heel leuk geweest maar ook een beetje lastig.



Sonja

Voor foto's klik hier

CATECHESE BEURTJES OP SINT-HILARIUS

De catechese beurtjes zijn weer voorbij. Alweer een stukje dichter bij het vormsel. De beurtjes zijn goed verlopen. We hebben dit jaar e...