Bezoek PoverelloBezoek Poverello – woensdag 21 februariOveral in en rond Wevelgem zwermen vormselkandidaten uit, en ze maken kennis met heel wat mensen die zich voor andere mensen inzetten. Niet om geld te verdienen, maar omdat ze geloven in goed doen voor andere mensen – ook voor de zwaksten die daarvoor niet kunnen betalen.Leonie, Zinke, Senne en Jaro bezochten met catechist Hans Masschelein het Poverello-restaurant in Kortrijk, Spoorweglaan 8. De naam Poverello komt van ‘de kleine arme’. Zo werd Franciscus van Assisi genoemd. Hij was als rondtrekkende kloosterling niet bang om uitgesloten mensen aan te raken (melaatsen, armen, zieken…)

Medewerkster Lieve Vermeulen toonde met een video hoe Poverello ontstond bij dokter Jan Vermeer in Brussel. Hij sprak andere mensen aan, die zochten hoe ze vandaag een echte liefhebbende christen kunnen zijn.

Met eigen ogen zagen onze vormselkandidaten het restaurant, de keuken, de koelkasten. Zo wil Poverello vandaag aan kansarme gezinnen of personen gezonde maaltijden en wat gezelligheid bieden. En dat hadden de vormelingen en papa Dermaux goed voorzien door een heel aantal zakken met kledij mee te brengen. Die schonken ze aan de 2de-hands-kledingwinkel van Poverello. Alle beetjes helpen, als we maar de goede wil hebben om te geven wat we kunnen.


Voor foto´s zie fotoalbum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten