Weekend in de karmel BruggeVrijdag 2 februari staat aangestipt op de kalender. Het vormselweekend kondigt zich aan. De vormsel kandidaten van Sint-Theresia en de Wijnberg trekken erop uit.

Met een groep medewerkers zijn we tijdig in Brugge om alles klaar te zetten. We verwachten de vormelingen tegen 18.30 uur. Alles loopt vlot. De vormelingen kunnen in kleine groepjes gezelschapspelletjes spelen. Als iedereen er is mogen ze met hun valies naar hun kamer. Om 19.30 uur worden we aan tafel verwacht voor een warme maaltijd.

Na de zangstonde en een kennismakingsspel is het tijd om onder de wol te kruipen. Er zijn er die vlug slapen, maar… er zijn er ook die proberen de boel op stelten te zetten.

Zaterdag is een drukke dag, naar het bijbelhuis, een film, verzoeningsviering en dan ’s avonds Cluedo.

Zondag onze laatste dag. We hebben een gebedsmoment met eucharistie. Dan een doorschuifsysteem met o.a. een kwis, wafelenbak, wenskaarten knutselen, bibliodrama enz… ‘s Middags is er apĂ©ritief en middagmaal, frietjes met stoofvlees, lekker…

Na het eten is er nog zang en om 14.30 uur komen de ouders. We vergasten ze met koffie of thee en wafeltjes gebakken door de vormelingen.

Het is een geslaagd weekend en de kandidaat vormelingen gaan moe maar voldaan naar huis.

Een welgemeende dank aan alle medewerkers zonder jullie zou het echt niet lukken.Sonja

Voor foto´s zie fotoalbum