Weekend met de vormelingen van Sint-HilariusVan vrijdag 17 tot zondag 19 november 2017 trokken we met de vormelingen van Sint-Hilarius naar “De Karmel” in Brugge.

Ruim op tijd komen de vormelingen in “De Karmel” aan. Het gaat er nog al luidruchtig aan toe, begrijpelijk, ze hebben er juist een week school op zitten. Ze zijn dus uitgelaten. Maar we zullen ze wel stiller krijgen.

We hebben geluk, het is een uitstekende kookploeg. Onze eerste maaltijd pasta met lekkere saus. Ze hebben honger en laten het zich smaken.

Na het eten is er zangstonde. We leren de liedjes aan die we ook op het vormsel zullen zingen. Daarna is er kennismakingsspel. Het gaat er gezellig aan toe. Om 22.30 uur is het bedtijd. Er zijn er die vlug inslapen en natuurlijk zijn er ook deugnieten die denken dat ze nog niet moe genoeg zijn. Met straf als gevolg.

Eens het stil is in de kamers kunnen we nog even de dag van morgen bespreken. Moe maar voldaan gaan we ook naar bed.

Zaterdagmorgen zijn de kinders al een heel stuk rustiger. Blijkbaar hadden de meeste toch een verkwikkende nachtrust. Na het ontbijt starten we met de activiteiten. Het wordt een drukke dag, de film van Jozef de dromenkoning, verzoeningsviering, een fikse wandeling naar het bijbelhuis en dan ‘s avonds het spel Cluedo spannend!!!! Het slapen gaan is vanavond wat rustiger.

Zondag morgen, onze laatste dag, na het ontbijt starten de activiteiten. Er is nog van alles. Een kwis, gebedsmoment met eucharistie, wafelenbak, knutselactiviteit, en als laatste nog een zangmoment. Ondertussen komen de ouders aan. We bieden een kopje koffie aan met een zelfgebakken wafel. Stilaan vertrekt iedereen naar huis, tevreden vormelingen en catechisten en begeleiders. Dank om zoveel inzet van iedereen en tot op een volgende activiteit.Sonja

Voor foto´s zie fotoalbum