Fakkeltocht voor de vormelingen van de FederatieVrijdag 8 december 2017. Met argusogen kijken we naar de weersvoorspellingen. Het mag zeker niet regenen want de fakkeltocht gaat door deze avond. Er zijn 322 ingeschreven. En als het in het water valt is dat heel erg jammer.

Maar kom de weergoden zijn ons gunstig gezind en het regent niet. Hopelijk blijft het heel de avond zo. We hebben het goed voorbereid en het loopt vrij vlot. Het is wel koud vooral voor hen die aan een stopplaats staan. De mensen hebben er echt zin in. Voor de vormelingen en hun gezin is dit een leuke activiteit. Er zijn zes stopplaatsen. In de Menenstraat krijgen ze een jeneverke of een warme choco. Dat warmt de innerlijke mens op. Op het nieuw kerkhof worden de doden herdacht.

Aan het Mariakapelletje in de Goudbergstraat kunnen de vormelingen iets schrijven over hun moeder/grootmoeder op een papieren bloem. Die wordt dan dicht geplooid en op het water gelegd. Heel mooi want de bloem gaat open op het water.

Aan de grot wordt er gebeden en een kaarsje ontstoken. Vandaar gaat het naar het groot portaal van de Sint-Hilariuskerk. Daar wordt een beker soep aangeboden. Niemand die dat weigert want het is heel lekkere soep. Dank je wel aan de mensen die de soep maakten.

Eens terug in SPWe basis is er nog gezellig samenzijn. Dank aan allen die meewerkten om alles in goede banen te leiden. We zien al uit naar een volgende activiteit.

Sonja

Voor foto´s zie fotoalbum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten